Οκταήμερη κράτηση στον αεροπειρατή της Λάρνακας

0
9

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Σεϊφέλ Ντιν Μουστάφα Εμάν, 59 χρόνων, από την Αίγυπτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις μεταξύ των οποίων πειρατείας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, απαγωγής προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφερε ένσταση για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Αναφορικά με τους λόγους που προέβη σε αυτή την ενέργεια, ανέφερε ότι ήθελε απλά να δει την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν κάποιος κάνει 24 χρόνια να δει την οικογένειά του δεν ξέρει τι να κάνει».
Ο άνδρας χθες οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρίθηκε από μέλη του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας. Μετά την ανάκριση του ο άνδρας μεταφέρθηκε σε αστυνομικά κρατητήρια στη Λευκωσία όπου κρατείται.

Αγγελίδης: Θέμα των ανακριτών και της Νομικής Υπηρεσίας ο χειρισμός

Οι ανακριτές της Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσουν για τον τελικό χειρισμό της υπόθεσης της χθεσινής αεροπειρατείας, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και μελετηθεί όλο το μαρτυρικό υλικό που θα προκύψει, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «ο ρόλος του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνά την υπόθεση είναι να ολοκληρώσει τις εξετάσεις το συντομότερο δυνατόν καλύπτοντας όλες τις πτυχές υπάρχουν και όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν για την υπόθεση. Ο ύποπτος έχει δώσει κατάθεση, το περιεχόμενη της οποίας εξετάζεται και σίγουρα θα εξεταστούν όλα».

Αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης ο κ. Αγγελίδης είπε πως «σ’αυτό το στάδιο θα προχωρήσει η διερεύνηση της, θα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και οι ανακριτές σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία θα μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό, για να αποφασιστεί ο τελικός χειρισμός της υπόθεσης».

Σε ερώτηση κατά πόσον ο ύποπτος θα εκδοθεί στην Αίγυπτο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «σ αυτό το στάδιο είναι πρόωρο να λεχθεί οτιδήποτε, γιατί εξετάζονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα. Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα μελετηθεί στο σύνολο η μαρτυρία και θα αποφασιστεί αναλόγως ο τελικός χειρισμός».

Ερωτηθείς για το θέμα της παράδοσης του αεροπειρατή, απάντησε πως «δεν ήταν ακριβώς παράδοση όπως έχει αναφερθεί από κάποιους. Υπήρχε ένα ιστορικό και ήταν ένα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και των ειδικών, έχοντας υπόψη ότι ήταν μια πολύωρη διαπραγμάτευση και τελικά είχε ο ίδιος κατεβεί από το αεροσκάφος. Σε κάποιο χρόνο προσπάθησε να διαφύγει και σίγουρα συνελήφθηκε από τα μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού που βρίσκονταν στην περιοχή».

Εξήγησε ακόμα ότι «οι κίνδυνοι υπήρχαν, έχοντας υπόψη την πληροφόρηση που υπήρχε. Εάν υπήρχε το ενδεχόμενο ο ύποπτος να ήταν ζωσμένος με οποιαδήποτε εκρηκτικά αντιλαμβάνεστε το κίνδυνο, άρα υπήρχαν οι κίνδυνοι και θα έπρεπε να τύχει του χειρισμού που έτυχε με το αποτέλεσμα που είχαμε».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο ύποπτος θα εξεταστεί από ψυχίατρο, απάντησε πως «αυτό είναι θέμα που θα εξεταστεί αργότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε έχοντας υπόψη ότι είναι μια υπόθεση που είναι υπό διερεύνηση θα γίνει ό,τι προκύπτει έχοντας υπόψη το όλο ιστορικό. Υπήρχαν συγκεκριμένα θέματα που έτυχαν χειρισμού έχοντας υπόψη τα θέματα ασφάλειας που υπήρχαν, δηλαδή το γεγονός ότι υπήρχαν οι πληροφορίες πως ο ύποπτος κατείχε εκρηκτικά, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που δεν υπήρχε οτιδήποτε, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όλες τις διαδικασίες με γνώμονα την ασφάλεια και σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αυτό».

 

ΠΗΓΗ: politis-news.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here