Όλα τα θέματα ανοικτά στο τραπέζι – Νέα συνάντηση Σταθάκη με τους θεσμούς

0
2
O υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης εισέρχεται στο ξενοδοχείο Hilton προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015. Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών (Ευρω. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΕΜΣ κ ΔΝΤ), κατά την οποία αναμένεται να γίνει και μια σύνοψη με αφορμή την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου των διαπραγματεύσεων.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ ΙΓΚΟΡ

 

Λίγο μετά τις 14.00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα θέματα που αφορούν στα «κόκκινα δάνεια» είναι ανοικτά στο τραπέζι.

Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα ήταν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το καθεστώς φορολόγησης των εταιρειών διαχείρισης, δηλαδή, αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρείες.

Επίσης, εξετάστηκε σήμερα είναι τι θα γίνει με τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλες οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα να μην φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here