Ολάντ: Αναγκαίοι οι σαφείς κανόνες για το προσφυγικό

0
2
epa03195751 French Socialist Party (PS) candidate for the 2012 French presidential election, Francois Hollande, speaks during a news conference in Paris, France, 25 April 2012. French Socialist presidential candidate Francois Hollande said he would have a 'firm and friendly discussion' with German Chancellor Angela Merkel about the need for more pro-growth policies if elected president on 06 May. Hollande, whom polls show defeating incumbent Nicolas Sarkozy in the second round of the election, said he would immediately begin talks with other leaders about renegotiating the European treaty on fiscal discipline. EPA/IAN LANGSDON

 

Την άποψη ότι πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες έτσι ώστε να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της η Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε, πρέπει όχι μόνο να μπορεί να κρατήσει η Τουρκία τους πρόσφυγες στο έδαφός της  (και εκεί χρειάζεται βοήθεια), αλλά και να αποτρέψει τη διακίνησή τους, έτσι ώστε να μην προκαλούνται «δράματα και τραγωδίες» με θύματα πρόσφυγες.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η απελευθέρωση των θεωρήσεων, χωρίς προϋποθέσεις, με μόνο αίτημα τη βοήθεια της Τουρκίας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς δεν μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη άτομα που δεν υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησής τους.

Σε ό,τι αφορά τα hotspots, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα, για να διαπιστώσει τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί στις περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Μετά την προστασία των συνόρων και τη δημιουργία των κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης, το επίκεντρο στη Σύνοδο είναι η βοήθεια προς τις χώρες που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο προσφύγων εκτός Ε.Ε., έτσι ώστε να αναλάβουν και αυτές την ευθύνη που τους αναλογεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here