Ολάντ: Εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, η Ευρώπη θα κατέρρεε

0
7
ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÁÈÇÍÙÍ ÔÅËÅÔÇ ÁÍÁÃÏÑÅÕÓÇÓ ÓÅ ÅÐÉÔÉÌÏ ÄÉÄÁÊÔÙÑÁ ÔÏÍ ÃÁËËÏ ÐÑÏÅÄÑÏ ÖÑÁÍÓÏÕÁ ÏËÁÍÔ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

«Είναι μια μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Με δεχτήκατε εδώ σε αυτό το πανεπιστήμιο με το κύρος που έχει και με αναγορεύσατε σε επίτιμο διδάκτορα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αμέσως μετά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο Διδάκτορα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, λέγοντας «είχα την τύχη να ακούσω τους επαίνους για το έργο μου και για τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει. Δεν είναι τόσο συχνό να ακούει κανείς τέτοια λόγια σε διάφορες χώρες εκτός της δική του. Τα άκουσα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση».

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή κρίση, ο ίδιος τόνισε ότι «χρειάζεται θάρρος και προσπάθεια για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η πρόοδος είναι εφικτή».

Ενώ για την Ελλάδα συγκεκριμένα, είπε πως «κατέλαβα κάθε δυνατή προσπάθεια η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη». Ο Φρ. Ολάντ μάλιστα εξήγησε πως αν η Ελλάδα αποχωρούσε, θα ακολουθούσε στη συνέχεια κι άλλη χώρα.

«Μετά την Ελλάδα θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here