Ολάντ: H Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει το στρατό των φανατισμένων

0
3

 

Σε κλίμα συγκίνησης, οργής και πόνου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι η επίσημη τελετή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού, στις 13 Νοεμβρίου.

Μετά την προβολή βίντεο με τους 130 νεκρούς,  ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο, απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε ολόκληρο το έθνος.

Ο λόγος του Φρανσουά Ολάντ:

«Αντιπροσωπεύουν τη ζωή, γι’αυτό τους σκότωσαν. Τους αφαίρεσαν τη ζωή γιατί αντιπροσωπεύουν την ίδια τη Γαλλία. Οι γονείς δεν θα δουν ποτέ ξανά τα παιδιά τους, τα παιδιά δεν θα δουν ποτέ ξανά τους γονείς τους. Τα ζευγάρια χωρίστηκαν για πάντα, τα αδέρφια δεν θα ξαναδούν το ένα το άλλο. Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό σας και θα προσπαθήσει να απαλύνει τον πόνο σας.

Τι θέλουν από εμάς οι τρομοκράτες;Να μας διχάσουν, να στρέψουν το έναν εναντίον του άλλου; Εχουν μόνο το θάνατο στο μυαλό τους και εμείς έχουμε αγάπη, αγάπη για τη ζωή. Η Γαλλία δεν θα θυμάται μόνο τα πρόσωπα και τα ονόματα των νεκρών αλλά τις ελπίδες, τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους.

Η Γαλλία δεν είναι εχθρός κανενός έθνους. Υπόσχομαι πως η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί για να καταστρέψει το στρατό των φανατισμένων που διέπραξαν αυτό το έγκλημα. Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους και θα νικήσουμε. Δεν θα αλλάξουμε εμείς. Είμαστε ενωμένοι στις βασικές αρχές της ζωής.

Αυτοί που σκοτώθηκαν στις 13 Νοεμβρίου αντιπροσωπεύουν τις αξίες και η δική μας ευθύνη πλέον είναι να ζήσουμε με αυτές τις αξίες.

Θα χρησιμοποιήσουμε το θυμό μας για να υπερασπιστούμε την ελευθερία.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αλληλεγγύη όλου του πλανήτη προς τη Γαλλία, το πλήθος που τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο της χώρας μας και τις γαλλικές σημαίες».

Μετά το τέλος της ομιλίας του Γάλλου προέδρου, το πλήθος τραγούδησε για 2η φορά τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, με τον Φρανσουά Ολάντ να παραμένει όρθιος και σιωπηλός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here