Ολάντ: Οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν

0
7

 

Να στηρίξει την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση και να «αγκυροβολήσει» μόνιμα στην ζώνη του ευρώ προτίθεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο κ. Ολάντ επισημαίνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο βασίζεται στην υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η Αθήνα και την αλληλεγγύη των εταίρων.

Ο Γάλλος πρόεδρος δίνει έμφαση στην ανάγκη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και απευθύνει προσκλητήριο σε γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν περισσότερες στη χώρα μας.

Οι δύσκολες και «επιβλητικές» μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν, τονίζει.

Σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη εγκατάλειψης της λιτότητας, σημειώνει ότι η Ευρώπη έχει κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση των επενδύσεων».

Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρετίζει «το θάρρος και τη διαύγεια του Αλέξη Τσίπρα» και σημειώνει ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν οδηγούν στη συζήτηση «για τον τρόπο εξυπηρέτησης του χρέους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here