Όλγα Γεροβασίλη: Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί

0
2

«Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ, κληθείσα να απαντήσει σε επίμονα ερωτήματα για το αν η χώρα θα πάει σε εκλογές, σε περίπτωση που η κυβερνητική πλειοψηφία πέσει κάτω από το όριο των 120 βουλευτών κατά την ψηφοφορία επί της επικείμενης συμφωνίας.

«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν η ίδια δεν πατάει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης να προωθήσει νέο εκλογικό νόμο χωρίς το μπόνους των 50 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «δυο διαφορετικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν».

«Πιστεύω ότι δύο διαφορετικές στρατηγικές επιλογές σε επίπεδο κυβέρνησης δεν μπορούν εύκολα να σταθούν», σημείωσε.

Ερωτηθείσα αν οι διαφωνούντες πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους σχολίασε ότι «υπάρχουν κώδικες στην Αριστερά, όπως υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΚΟ», αλλά -όπως είπε- «υπεράνω αυτών υπάχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής αποψης».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να έχει μια συμφωνία στις 18 Αυγούστου και συμπλήρωσε πως «θα γίνει ό,τι χρειαστεί, θα είναι μια διαρκής μάχη μέχρι την υπογραφή της».

Παραδέχτηκε ότι «θα είναι το πακέτο μέτρων δύσκολο, αλλά όχι το χειρότερο μνημόνιο, όπως διατυπώνεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here