Όλη μας η ζωή στο έλεος μιάς «επιτροπής»…

0
13

 

Με μόνο δύο λέξεις ο Κώστας Μπακογιάννης περιέγραψε τη φρικιαστική κοινωνική και πολιτική αλήθεια των ημερών μας. Μίλησε γιά «καλλιεργητές του μίσους». Έτυχε να το εμπνευστεί και να το πει ο Κώστας Μπακογιάννης. Θα επικροτούσα οποιονδήποτε το έλεγε, γιά οποιονδήποτε και γιά οτιδήποτε. Καλλιεργητές του μίσους. Ακούγεται λυρικό, αλλά είναι τόσο τρομακτικό ταυτοχρόνως.

Αυτή είναι η Ελλάδα που σαπίζει εν όψει του πιο σκληρού και απρόβλεπτου χειμώνα της μεταπολίτευσης. Θα έγραφα της μετακατοχικής περιόδου, αλλά γεννήθηκα το 1964, οπότε μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα μόνο για τα τελευταία 40 χρόνια που καταλαβαίνω τον κόσμο.

Δυστυχώς σχεδόν παντού στην καθημερινότητα, κυριαρχούν οι δυνάμεις της ακινησίας, της μισαλλοδοξίας, του παρασιτισμού και της επιβράβευσης όχι των άξιων, αλλά των εκπροσώπων της πιο εμετικής διαπλοκής και σκοτεινών μικροσυμφερόντων. Οι καλλιεργητές του μίσους. Παντού «επιτροπές» που διαφεντεύουν τις ζωές μας. Ακόμη και η κυβέρνηση στην ουσία τι είναι?

Μία «επιτροπή». Από τη μέρα που γεννιόμαστε έως τη μέρα που φεύγουμε από τη ζωή, εξαρτιόμαστε από μία «επιτροπή». Σχολική, στρατιωτική, δημόσια, καλλιτεχνική, αθλητική, επιχειρηματική, ιατρική, συνδικαλιστική. Τα πάντα κρίνονται από την απόφαση μιας μυστηριώδους «επιτροπής».

Όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή της ζωής μας μπροστά σε μία «επιτροπή». Σε μία «ιερά εξέταση». Σε έναν εσμό. Μακάρι να είχα το κουράγιο να αντιμετωπίσω αυτό το αποκρουστικό «μόρφωμα». Αυτούς που βρίσκονται γύρω μας και καλλιεργούν το μίσος. Αυτά τα μέλη των «επιτροπών».

Κι αφού δεν την έχω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φεύγω μακριά τους. Κι επικαλούμαι, τον Γιώργο Σεφέρη από το «υστερόγραφο»: Κύριε, όχι μ΄αυτούς. Ας γίνει αλλιώς το θέλημά σου…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΘα αποκλείσουν τον Αλαφούζο για να ρεφάρουν την απώλεια Καλογρίτσα;
Επόμενο άρθροΈγκλημα και Τιμωρία: Aπό 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ανεσις
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και κατοικεί στη Ραφήνα με την οικογένεια και τα σκυλιά του από το 1986. Πτυχιούχος δημοσιογραφίας από τη σχολή Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε να εργάζεται από την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" το 1986, ενώ μετά από δύο χρόνια έγινε συντονιστής του ελεύθερου ρεπορτάζ και παρέμεινε έως το 1990 οπότε και έκλεισε. Εργάστηκε επίσης στο ελεύθερο ρεπορτάζ στις εφημερίδες Αλήθεια, Δημοσιογράφος, Ελεύθερος, Βραδυνή, Καρφί, Espresso, Ανατολική Ακτή και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Θησαυρός, Πρόσωπα, Ένα, Crash και Polis. Από το 2010 είναι μόνιμος αρθρογράφος στην ενημερωτική ιστοσελίδα aixmi.gr και από τον Μάρτιο του 2016 παρουσιάζει την εκπομπή "ανθρωπογραφίες" στο aixmiradio. Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Vips, Πειραιάς - Κανάλι 1 και Παραπολιτικά 90,1 - καθώς και επί 26 χρόνια από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα λειτουργίας του (1989 - 2014) στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ως συντάκτης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων της πρωινής ζώνης. Εργάστηκε επίσης στον ενημερωτικό τομέα των τηλεοπτικών καναλιών Seven, Mega , Alter, Sunny, Action 24 και στη δημιουργική ομάδα της εκπομπής "όλα" από το 1999 έως το 2008 σε Alpha και Ant 1. Το 1986 κέρδισε το πρώτο βραβείο ελεύθερου ρεπορτάζ γιά δημοσιογράφους έως 22 ετών από ειδική εκπομπή της τότε ΕΤ 2. Τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Διετέλεσε επί πέντε θητείες μέλος του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ενεργός υποστηρικτής και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της unicef. Συγγραφέας του ερωτικού μυθιστορήματος "το κύμα της ελπίδας". Aντιπρόεδρος της διοργανώτριας επιτροπής και αθλητής του επίσημου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here