Ολλανδία: Ο ακροδεξιός Βίλντερς προτείνει να κλείσουν τα σύνορα

0
9

 

Το αντιμεταναστευτικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στα χρονικά καθώς έχει ενισχυθεί λόγω της χειρότερης προσφυγικής κρίσης που έχει γνωρίσει η Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Με το βλέμμα στις κάλπες του 2017 και την επιδίωξη να καταλάβει ακόμη και την πρωθυπουργία, ο ακροδεξιός ηγέτης του Χέερτ Βίλντερς διακηρύσσει ότι θέλει να κλείσουν τα σύνορα της χώρας προκειμένου να αναχαιτιστεί η «ισλαμική εισβολή».

«Ο μοναδικός και αποκλειστικός τρόπος να διαχειριστούμε την κρίση των προσφύγων είναι να ανακτήσουμε και πάλι την εθνική μας κυριαρχία» υποστήριξε ο λαϊκιστής πολιτικός σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) από τη Χάγη.

«Δεν ζητώ τίποτα το παράλογο, ζητώ η κυβέρνησή μας να κλείσει τα σύνορα, όπως ακριβώς έγινε στην Ουγγαρία. Να κλείσουμε τα σύνορά μας σε αυτούς που θεωρούμε οικονομικούς μετανάστες και όχι πρόσφυγες» δήλωσε.

Οι προτάσεις του Χέερτ Βίλντερς συχνά βρίσκουν ανταπόκριση στους χιλιάδες εργάτες ή στην μεσαία τάξη, που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις κοινωνικές ανακατατάξεις στην περίπτωση που εγκατασταθούν στην χώρα χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή το Ιράκ.

Την περασμένη εβδομάδα η Ολλανδία υποδέχθηκε 1.800 πρόσφυγες, σύμφωνα με την ολλανδική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here