Ολλανδικός Τύπος: Αλλαγή κλίματος που οδηγεί στην εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ

0
5

 

Αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα προς το καλύτερο, τόσο στις διεθνείς αγορές, όσο και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, «βλέπει» η ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad σε ρεπορτάζ με τίτλο «Αλλάζει η ατμόσφαιρα για την Ελλάδα».

Η εφημερίδα διατυπώνει την εκτίμηση ότι η ατμόσφαιρα στις συζητήσεις με τους δανειστές είναι αυτή τη στιγμή αισθητά καλύτερη και παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει πράγματι βελτιωθεί, όπως και η εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Επίσης, η Financieele Dagblad αναφέρει ότι στις Βρυξέλλες είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι ήδη από αυτή την εβδομάδα πρόκειται να δοθεί ώθηση στις διαπραγματεύσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2 δισεκ. ευρώ από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. «Μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει μια εξομάλυνση της κατάστασης στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα», διαβεβαιώνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές – τη φορά αυτή για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο. Σε αντίθεση όμως με αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα, σημειώνει η εφημερίδα, τώρα επικρατεί «εντυπωσιακά μικρή φασαρία» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις και το περιεχόμενό τους.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στην επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Β. Ντομπρόβσκις στην Αθήνα και στις συζητήσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίες –όπως δήλωσε ο ίδιος- διεξήχθησαν σε «εποικοδομητική» ατμόσφαιρα.

Το 90% προσεγγίζει ο βαθμός υλοποίησης των κυβερνητικών δράσεων που έπρεπε να προχωρήσουν από τα υπουργεία μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου, βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές, συμπέρανε στο μεταξύ το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στη σημερινή του (Τρίτη) συνεδρίαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here