Όλο και πιο πιθανός υποψήφιος καγκελάριος του SPD ο Γκάμπριελ

 

Ο γερμανικός Τύπος τονίζει πως αντικαγκελάριος, υπ. Οικονομίας και πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα είναι τελικά ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία.

«Όλα δείχνουν Γκάμπριελ», εκτιμούν ηγετικά στελέχη. Και η Bild υποστηρίζει ότι ο αντικαγκελάριος έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος καγκελάριος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος έχει πει παλαιότερα ότι «ως πρόεδρος ενός κόμματος πρέπει πάντα να θεωρείς τον εαυτό σου ικανό για τη θέση του καγκελαρίου».

Σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ συνέρχονται σήμερα τα ανώτερα κλιμάκια του SPD. Σύμβουλοι, συνεργάτες και εκπρόσωποι τύπου δεν έχουν προσκληθεί, ενώ δεν υπάρχει και ημερήσια διάταξη και γι΄ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με το ARD, θα μπουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα: η στρατηγική του κόμματος για τις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, οι προεκλογικές θέσεις και φυσικά το πρόσωπο που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να «κονταροχτυπηθεί» με την ισχυρή υποψήφια της CDU και νυν καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τις τελευταίες εβδομάδες ενισχύονται οι εκτιμήσεις που θέλουν τον υπουργό Οικονομίας να θέτει τελικά υποψηφιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ζ. Γκάμπριελ έχει τη σθεναρή στήριξη ενός πρώην καγκελαρίου. Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ έχει πει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο νυν πρόεδρος του SPD είναι ο κατάλληλος υποψήφιος.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*