Ολοκληρώθηκε για σήμερα το Eurogroup χωρίς αποτέλεσμα

0
9

 

                        Το Eurogroup τελείωσε, χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες παραπέμπονται σε επόμενες συνεδριάσεις.

Νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών ξεκινάει άμεσα με στόχο τη σύγκλιση των θέσεων μεταξύ δύο πλευρών, μετά τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια του Εurogroup να καταλήξει σήμερα το απόγευμα σε συμφωνία.

Κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι οδεύουμε προς μια νέα συνεδρίαση του Εurogroup, πιθανότατα το Σάββατο, στις Βρυξέλλες, γιατί ο χρόνος πιέζει και πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, με την Τρίτη να είναι η ημερομηνία-ορόσημο.. Ανοικτά παραμένουν σημεία σχετικά με τον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον απόηχο των εργασιών του Eurogroup:«Υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τις προτάσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και των θεσμών» ενώ πρόσθεσε ότι ασκήθηκε κριτική από αρκετούς υπουργούς και στα δύο προτεινόμενα κείμενα.

«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και τις επόμενες ημέρες» τόνισε παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης.

Υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τις προτάσεις – Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν – Ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών άσκησαν κριτική στις προτάσεις των θεσμών

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημέρωνει  τους πρωθυπουργούς για τους λόγους διακοπής της συνεδρίασης του Εurogroup. Στην αίθουσα των ηγετών βρισκόταν και ο Μάριο Ντράγκι.

Στις οκτώ αναμένεται η Σύνοδος Κορυφής, στην οποία, ωστόσο, κεντρικό θέμα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά το μεταναστευτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here