Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Ειδομένης-Σε οκτώ προσαγωγές αλληλέγγυων προχώρησε η αστυνομία

0
10

 

 Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη μέρα η επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων που είχαν δημιουργήσει καταυλισμούς στην περιοχή της Ειδομένης.

Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκαν 630 άτομα, με 11 λεωφορεία, στα κέντρα φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, τα Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ, στο Κορδελιό.

Η εθνικότητα των προσφύγων που μεταφέρθηκαν ήταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, τη Δυτική Σαχάρα και το Ιράκ.
Ένα ακόμη λεωφορείο αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγο από ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Πολύκαστρο όπου υπήρχαν επίσης κάποιοι πρόσφυγες.

Η επιχείρηση διεξήχθη δίχως αντιδράσεις από τους πρόσφυγες, υπήρξαν, ωστόσο, περιορισμένης έκτασης επεισόδια με αλληλέγγυους που βρίσκονταν στα σημεία, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές ξένων πολιτών και συγκεκριμένα πέντε Γερμανών, δύο Ισπανών και ενός Πολωνού.
Τη Δευτέρα εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, με τη μεταφορά 1.158 προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), ενώ είχε προηγηθεί, στις 24 Μαΐου, η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που ολοκληρώθηκε δύο 24ωρα αργότερα.

Με τη σημερινή επιχείρηση ολοκληρώθηκε η εκκένωση της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης, που τους προηγούμενους μήνες φιλοξένησε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here