Ολοκληρώθηκε το Eurogroup για την χρηματοδότηση – γέφυρα

0
11

 

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ στο λογαριασμό του στο Twitter.


Στη συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έθεσαν την ψήφιση των προαπαιτούμενων εντός των επόμενων ημερών από τη Βουλή ως προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες που θα επιτρέψουν τη σύναψη νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.

Νωρίτερα προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σημείωσε «θα δουλέψουμε πάνω σε όλα τα θέματα. Έχει το κουράγιο η κυβέρνηση αυτή να κάνει αυτά τα οποία είχαν αρνηθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Χαιρετίζω το πολιτικό θάρρος. Δεν πρέπει να επιρρίπτουμε ευθύνες για παραλείψεις προηγούμενων κυβερνήσεων».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα. Αυτή η τελική συμφωνία θα επιτρέψει αυτό που επιθυμούμε, πρόσθεσε. «Η Ελλάδα να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να παραμείνει πιο στέρεα μέσα στην Ευρωζώνη», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here