Γεωργιάδης σε Κατρούγκαλο: Είσαι κομμουνιστής με μαντηλάκι του «Ναι σε όλα»

0
13

 

Σχεδον επί δέκα λεπτά ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυε τη μια βολή μετά την άλλη για την κυβέρνηση για όλα τα μεγάλα ψέμματα που – όπως είπε – έχει πει στον ελληνικό λαό.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ασφαλιστικό είπε: «Μεγαλύτερους θεσιθήρες και ψεύτες σαν και εσάς δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Μας λέτε τώρα ότι τα ψηφίζετε όλα γιατί έχουν πρόβλημα τα ταμεία. Όταν υποσχόσασταν 13η σύνταξη δεν ξέρατε ότι υπάρχει πρόβλημα;» Ο προεδρεύων Νίκος Μανιός τον κάλεσε να χρησιμοποιεί ηπιότερες εκφράσεις αλλά ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε στο ίδιο ύφος:  «Μας είπε ο κ. Συρμαλένιος ότι είναι αρραγής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πως όλοι θα ψηφίσουν τα μέτρα…Σώπα ντε! Εγώ έχω βάλει στοίχημα με φίλους μου πως ό,τι και να τους φέρουν θα τα ψηφίσουν. Σιγά μην κάτσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χάσουν την καρέκλα. Σήμερα έρχονται οι ίδιοι που φώναζαν τα προηγούμενα χρόνια να πουν με τιμή και καμάρι ότι θα τα ψηφίσουν όλα».

«Εμείς την τρόικα την φέρναμε στα υπουργεία. Εσείς τους παρακαλάτε δίπλα στην πισίνα του Χιλτον. Τους παρακαλάτε να αφήσουν λίγο το μπάνιο τους και να μας επιβάλλουν επιπρόσθετα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο είπε: «Ως εργατολόγος έλεγε τα αντίθετα κι αν δεν ήταν υφυπουργός μπορεί να τον έστελνε αύριο η ΕΣΗΕΑ ως φορέα να μας μιλήσει… Καλά δεν ντρέπεστε; Δεν παραιτείστε; Τσίπα δεν έχετε να λέτε μια ζωή τα αντίθετα και τώρα να έρχεστε και να κάνετε τα ανάποδα από όσα λέγατε μόνο και μόνο για να μείνετε στην καρέκλα

Τη σφοφρότερη επίθεση δέχθηκε από τον κ. Γεωργιάδη ο Γιώργος Κατρούγκαλος: «Είπατε σε δήλωσή σας ότι είστε κομμουνιστής… Μπορείτε προσωπικά να λέτε ό,τι θέλετε, να είστε οπαδός του Στάλιν και του Μάο αλλά εδώ είστε υπουργός. Καταργείτε την προστασία των χωριών κάτω από 2.000 άτομα. Πόσο κοστίζει να είναι σε καθεστώς προστασίας όπως εμείς είχαμε αυτοί οι άνθρωποι; Είστε η προσωποποίηση των οπορτουνιστών».

«Πείτε ότι η καρέκλα είναι γλυκιά και ότι τα κάνετε όλα γιατί γουστάρετε να είστε υπουργός αλλά μην κοροϊδεύετε τον κόσμο… στους νέους ψέματα λέτε δεν τους κάντε καμία έκπτωση βγαίνετε στα πάνελ ως κομμουνιστής με το ωραίο σας μαντιλάκι και λέτε τάχα ότι τους κάνετε έκπτωση και δεν λέτε ότι αυτά που τους κάνετε έκπτωση σήμερα τους τα παίρνετε πολλαπλάσια στο μέλλον».

«Βάζετε όριο στα 1.300 ευρώ, όμως αν κάποιος παίρνει 1.200 ευρώ κύρια σύνταξη και 250 ευρώ επικουρική του κόβετε το 99% της επικουρικής αφού κύριες λέτε δεν κόβετε;» ρώτησε για να προσθέσει «εγώ δεν είμαι σαν και εσάς να πουλάω αντιμνημόνιο για να μπω στη Βουλή και να πάρω την καρέκλα… εγώ δεν κορόιδεψα. Ελεγα ότι ο δρόμος είναι δύσκολος όταν εσείς υποσχόσασταν 13η σύνταξη».

«Αν νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο κάνετε πολύ μεγάλο λάθος» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here