Ομπάμα: Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή κατά των ΗΠΑ

0
5

 

    Δεν υπάρχει καμία «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» πληροφορία που να υποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν από τρομοκρατικό χτύπημα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθησυχάζοντας τους Αμερικανούς πολίτες, ενόψει της Γιορτής των Ευχαριστιών.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με την ομάδα εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησής του, ο κ. Ομπάμα τόνισε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση για την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής. «Θέλω τον αμερικανικό λαό να ξέρει ότι λαμβάνουμε κάθε μέτρο για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή», είπε καθησυχαστικά.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο Ισλαμικό Κράτος, ο κ. Ομπάμα επαναβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα εντατικοποιήσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

Σημείωσε ότι έως τώρα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ISIS, ενώ παράλληλα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να «στραγγαλίσουν» την χρηματοδότηση της οργάνωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here