Ομπάμα: Η ελευθερία μας συνδέεται με τη θρησκεία των άλλων

0
2

 

Έκκληση για σεβασμό στη διαφορετικότητα απηύθυνε την Τετάρτη ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

O πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για το τέλος της δουλείας, για να απευθύνει μια έκκληση υπέρ της ανεκτικότητας και του σεβασμού, δύο ημέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Χωρίς να τον κατονομάσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστρεψε τα βέλη του κατά του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 με την ευκαιρία της ομιλίας που εκφώνησε στο Καπιτώλιο για τη συμπλήρωση 150 ετών από την υιοθέτηση της 13ης Τροπολογίας, με την οποία καταργήθηκε επίσημα η δουλεία στην χώρα.

«Θυμηθείτε ότι η ελευθερία μας συνδέεται με την ελευθερία των άλλων, ανεξαρτήτως του παρουσιαστικού τους (…) ή της θρησκείας που πιστεύουν» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των γερουσιαστών και βουλευτών.

Απηύθυνε έκκληση προς τους Αμερικανούς πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των προγόνων τους και να ξεπεράσουν «τον κυνισμό και τον φόβο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here