Ομπάμα: O πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που επισκέφθηκε φυλακή

0
8

Ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε μια φυλακή έγινε ο Μπάρακ Ομπάμα. Ο ίδιος επισκέφθηκε το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα του Ελ Ρίνο, στην Οκλαχόμα, με στόχο να φωτίσει τα ελαττώματα του αμερικανικού σωφρονιστικού συστήματος.

Παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ αντιστοιχεί στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 25% των φυλακισμένων όλου του κόσμου κρατείται σε αμερικανικές φυλακές.

Στις προθέσεις του κ. Ομπάμα είναι η μείωση του αριθμού των κρατουμένων που βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ έχει ζητήσει τη βελτίωση του συστήματος επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφυλακισθέντων.

«Υπάρχει μακρά ιστορία ανισοτήτων στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα (…) δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια» είχε πει πριν καιρό ο Αμερικανός πρόεδρος καταγγέλλοντας τις ποινές που επιβάλλονταν στο παρελθόν και ήταν «δυσανάλογες σε σχέση με το αδίκημα».

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των φυλακισμένων σήμερα στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 2,2 εκατομμύρια, με το 60% αυτών είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here