ΟΟΣΑ: 4 στα 10 Ελληνόπουλα κάτω των 15 έχουν μεθύσει έστω μία φορά

0
10

 

Η Ελλάδα διαθέτει από τους λιγότερο αυστηρούς κανόνες στην προβολή και διάθεση αλκοολούχων ποτών, όπως προκύπτει από έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Στην Ελλάδα επιτρέπονται οι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών, η τοποθέτησή τους για διαφημιστικούς λόγους, αλλά και οι χορηγίες από εταιρείες που διαθέτουν σχετικά προϊόντα, χωρίς την ίδια στιγμή να απευθύνονται προειδοποιήσεις για το ότι τα προϊόντα είναι βλαπτικά για την υγεία.

Αντιθέτως στη Γαλλία ισχύουν όλα τα παραπάνω, όπως και στη Γερμανία, στην οποία ωστόσο τα αλκοολούχα ποτά δεν φέρουν σήμανση ότι βλάπτουν την υγεία.

Η έρευνα καταγράφει πως η επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρά άτομα, κυρίως γυναίκες, έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες του ΟΟΣΑ : Το ποσοστό των παιδιών κάτω των 15 ετών που έχουν μεθύσει τουλάχιστον μια φορά ανήλθε από το 30% στο 43% για τα αγόρια και από 26% έως 41% μεταξύ των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000.

Στην Ελλάδα η επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ συνίσταται στην υπέρβαση των τριών ποτών την ημέρα για τους άνδρες και των δύο ποτών για τις γυναίκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here