Ώρα μηδέν για την Ελλάδα: Δημοψήφισμα αποφάσισε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός «τα ΄σπασε» με τους δανειστές και, μαζί με τους βασικούς υπουργούς τους, αποφάσισε να προσφύγει σε δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή με το ερώτημα «Ναι ή όχι στα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές».

H κυβέρνηση θα προτείνει στους πολίτες να ψηφίσουν » Όχι» στην κάλπη.

 

Για την απόφαση αυτή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης επικοινώνησε ήδη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.

Σε διάγγελμά του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

«Μας ζήτησαν να εφαρμόσουμε όσα απέρριψε ο ελληνικός λαός με τις εκλογές. Δυστυχώς οι εταίροι κατέληξαν σε τελεσίγραφο προς τον ελληνικό λαό και ζητήθηκε από την κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία που θα διογκώσει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες, που οδηγεί στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, νέες μειώσεις στους μισθούς και αύξηση του ΦΠΑ.

Οι προτάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων είναι ίσως και η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Αποδεικνύουν την εμμονή κυρίως του ΔΝΤ στη λιτότητα. Απαιτείται από τους ηγέτες της Ευρώπης να ορθώσουν ανάστημα. Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε με δημοψήφισμα στο τελεσίγραφο των θεσμών.

Ενημέρωσα τους ηγέτες της ΕΕ και αύριο θα ζητήσω επισήμως ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, ώστε ο λαός να αποφασίσει ψύχραιμα. Σας καλώ να αποφασίσετε ήρεμα και περήφανα. Να απαντήσουμε με δημοκρατία στον αυταρχισμό και στη λιτότητα. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα -όποιο κι αν είναι αυτό.

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην Ευρώπη. Οπως και η Ευρωπη θα παραμείνει στην Ελλαα. Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Απόλυτα ταυτισμένες με την «γραμμή» του πρωθυπουργού, ήταν οι δηλώσεις υπουργών αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Ενδεικτικά:

 

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η Ewiak Ryszard λέει:

    Αυτή είναι μια σοφή απόφαση. Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [αυτό σημαίνει κρίση, η οποία θα επισκιάσει την Μεγάλη Ύφεση, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]». (Δανιήλ 11:28, 29α)


Αφήστε το σχόλιο σας

*