«Οργή» Γιούνκερ κατά ΔΝΤ

0
6

 

«Σε καμία δημοκρατική χώρα στον κόσμο δεν μπορούν να επιβληθούν αυτές οι παράλογες απαιτήσεις» φώναξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ.

«Το να ζητάμε από την Ελλάδα να νομοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει ότι μπορεί να φτάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018 είναι «παράλογο»» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το ΜΝΙ.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί εξηγούσαν στο Συμβούλιο των Επιτρόπων, παρόντος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους λόγους που οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της έφθασαν σε αδιέξοδο.
Εκείνη τη στιγμή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως περιγράφει η κοινοτική πηγή, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος παρενέβη και είπε ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι παράλογες και πως σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου τέτοιες απαιτήσεις δεν θα γίνονταν αποδεκτές.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Γιούνκερ είπε ότι κανείς δεν μπορεί να ζητά από τους Έλληνες να νομοθετήσουν ένα πακέτο προληπτικών μέτρων που μπορεί να τεθούν, μπορεί και να μην τεθούν σε ισχύ. «Καμία Βουλή στον κόσμο δεν θα το δεχόταν αυτό» είπε με έμφαση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες αργότερα να επικοινωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη διάρκεια της επικοινωνίας τους, να του εκφράσει τη συμπαράσταση του και να τονίσει ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης πρέπει να είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here