Οργή Καραμανλή για Κυριάκο Μητσοτάκη

1
12

Εξοργισμένος είναι ο Κώστας Καραμανλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρεί ότι δεν τον προστατύει από τις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα, μετά τη δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Γεωργίου, με την κατηγορία ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 στο 15,8%, στοχεύοντας στην ενοχοποίηση της κυβέρνησης της ΝΔ για τη χρεοκοπία που ακολούθησε.

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι με τη δίωξη στον κ. Γεωργίου, ουσιαστικά «αθωώνεται» ο ίδιος και όλη η ευθύνη για τα μνημόνια πέφτει, πλέον,  στις πλάτες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. «Δεν είναι τυχαίο»,  φέρεται να λέει στους συνομιλητές του, ότι «μετά την εξέλιξη αυτή εκδηλώθηκαν μαζικές επιθέσεις εναντίον μου από το ΄σύστημα Σημίτη΄, τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά. Ούτε ότι το ίδιο κάνουν τα ΄ορφανά΄του Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι τι κάνει το δικό μας κόμμα, η ΝΔ».

Με το τελευταίο ρητορικό ερώτημα εκφράζει τη σφοδρότατη δυσαρέσκειά του για την «άχρωμη» και «άοσμη» ανακοίνωση της ΝΔ -ενδεικτική, όπως ιχυρίζονται συνεργάτες του, της απόστασης που θέλει να τηρήσει από την υπόθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, διατυπώνεται η απορία «γιατί να ταυτιστεί με τη διακυβέρνηση Καραμανλή ο νέος αρχηγός της ΝΔ, από τη στιγμή που δεν ήταν καν μέλος της; Πολύ περισσότερο αν πιστεύει ότι στην οικονομία τα έκανε ρόιδο»; Είναι χαρακτηριστικό ότι υπενθυμίζει τους χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο, που επιβάρυναν υπέρμετρα το δημόσιο χρέος. «Ποιος λησμονεί  ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν ψήφισε για τον λόγο αυτό τον Προκόπη Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας»; Και περαιτέρω: «γιατί να γίνει πολιτικός συνήγορος του Καραμανλή, ο οποίος τον πολέμησε με όλους τους τρόπους, στηρίζοντας τον Βαγγέλη Μειμαράκη για ηγέτη της ΝΔ»;

Πράγματι, ποιος ξεχνά την επαναλαμβανόμενη δήλωσή του, την περίοδο της εσωκομματικής αναμέτρησης, ότι «αν εκλεγώ δεν θα χρωστάω τίποτα σε κανένα»;

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. 05/11/2010 – Καραμανλής: «Αναγκαίο κακό το μνημόνιο», Ενώ ο Σαµαράς επιµένει αντιµνηµονιακά

  «Αναγκαίο κακό» χαρακτηρίζει την προσφυγή στην τρόικα ο Κώστας Καραµανλής, προχωρώντας σε µια ηχηρή διαφοροποίηση από την αντιµνηµονιακή στρατηγική του Αντώνη Σαµαρά, παραµονές των αυτοδιοικητικών εκλογών!

  Ο πρώην πρωθυπουργός, στέλνοντας παράλληλα τη δική του απάντηση στις δηµόσιες προτροπές του διαδόχου του στην ηγεσία της Ν.Δ. να σπάσει τη σιωπή του, διαµηνύει στη Ρηγίλλης ότι ο ίδιος θα κρίνει πότε είναι η κατάλληλη στιγµή να µιλήσει δηµοσίως και πως «αυτή η στιγµή δεν έχει έρθει ακόµη».

  Δίαυλος για τα µηνύµατα Καραµανλή που αφορούν το σύνολο σχεδόν της τρέχουσας πολιτικής και εσωκοµµατικής ατζέντας ήταν τα µέλη του προεδρείου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου, η οποία τον επισκέφθηκε στο πολιτικό γραφείο του για να τον προσκαλέσει ως κεντρικό οµιλητή σε εκδήλωση που οργανώνει στο τέλος Νοεµβρίου ο κλάδος των εµπόρων. Ο πρώην πρωθυπουργός παρότι αρνήθηκε ευγενικά, για περισσότερο από µία ώρα αντάλλαξε απόψεις µε τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ, δίνοντας και το δικό του στίγµα για τις τρέχουσες εξελίξεις το οποίο οι συνοµιλητές του πήραν, εµµέσως πλην σαφώς, την έγκρισή του να το δηµοσιοποιήσουν. Κατά τη συζήτηση που επικεντρώθηκε στα ζητήµατα της οικονοµίας, ο πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε ουσιαστικά ότι η χώρα βρισκόταν την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησής του καθ’ οδόν προς το ΔΝΤ, όπως τουλάχιστον µεταφέρει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (και προβεβληµένο στέλεχος της Ν.Δ.) Βασίλης Κορκίδης. «Οταν κλείνουν οι αγορές για µία χώρα είναι αναγκαίο κακό να προσφύγει στο ΔΝΤ ή σε έναν µηχανισµό στήριξης… Κι εµείς αυτό φοβόµασταν και προσπαθούσαµε να αποφύγουµε και για αυτό είχαµε δανειστεί από την αρχή του χρόνου» ήταν η κρίσιµη παρατήρηση του κ. Καραµανλή, ο οποίος πρόσθεσε ότι για τον ίδιο στην παρούσα συγκυρία «προέχει να σωθεί η χώρα».

  «Έχασαν χρόνο»

  Με τη συγκεκριµένη επισήµανση, ο πρώην πρωθυπουργός εµφανίζεται όχι µόνο να αποστασιοποιείται από την επίσηµη θέση της Ν.Δ. ότι η προσφυγή στον µηχανισµό στήριξης «δεν ήταν µονόδροµος» αλλά διαφοροποιείται µε τον τρόπο του και από την απόφαση του κ. Σαµαρά να κινηθεί πολωτικά, υψώνοντας αντιµνηµονιακή «παντιέρα». Κατά τους συνοµιλητές του, πάντως, ο κ. Καραµανλής εκτίµησε ότι ο Γ. Παπανδρέου «έχασε χρόνο» και θα έπρεπε να προχωρήσει νωρίτερα σε µέτρα δηµοσιονοµικής πειθαρχίας.

  Κοµµατικοί παράγοντες προσπαθούσαν χθες να ερµηνεύσουν τη διαφοροποίηση Καραµανλή, υπενθυµίζοντας µε έµφαση ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταψηφίσει στη Βουλή τη συµφωνία στήριξης από την τρόικα και δεν αντιµετώπιζε το Μνηµόνιο ως «αναγκαίο κακό», όπως το παρουσίαζαν τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία όσο και η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΛΑΟΣ και η Ντόρα Μπακογιάννη που είχαν στηρίξει τη συµφωνία.

  Αυτή ωστόσο δεν ήταν η µοναδική αµφίσηµη τοποθέτηση του κ. Καραµανλή στη συζήτηση µε τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ. Ο ίδιος εκτίµησε ότι δεν θα οδηγηθούµε σε πρόωρες εθνικές εκλογές. «Την ίδια αγωνία θα είχα και εγώ, αλλά δεν θα είχα βάλει τον πήχυ για τις περιφέρειες τόσο ψηλά» είπε και κατέληξε ότι ο κ. Παπανδρέου χειρίστηκε το θέµα των εκλογών «άκοµψα».

  «Έχει κλείσει το θέµα»

  Ανοικτές σε διάφορες ερµηνείες είναι και οι θέσεις που διατύπωσε τόσο για το µέλλον της Ν.Δ. όσο και για τις δικές του µελλοντικές κινήσεις.

  «Εύχοµαι και ελπίζω η Ν.Δ. να καταφέρει να βρει τον δρόµο της… Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσω» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, στέλνοντας µήνυµα ότι στηρίζει τη νέα ηγεσία του κόµµατος αλλά αφήνοντας για πολλούς να εννοηθεί πως η Ν.Δ. κινείται σήµερα χωρίς πυξίδα. Οταν ρωτήθηκε, εξάλλου, για τον δικό του ηγετικό ρόλο στη Ν.Δ. ο κ. Καραµανλής απάντησε στους συνοµιλητές του: «Για µένα το βιβλίο αυτό έχει κλείσει». Στο σηµείο αυτό φέρεται ότι παρενέβη ο αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ Π. Καρέλλας, λέγοντας ότι και στους εµπόρους η εφορία κλείνει τα βιβλία, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έρχεται και τα ξανανοίγει. Στο σχόλιο αυτό, κατά τους ίδιους συνοµιλητές, ο κ. Καραµανλής απάντησε µε ένα «αινιγµατικό χαµόγελο». Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «κάποια στιγµή θα µιλήσει για όλους και για όλα», αλλά δεν κρίνει ότι είναι κατάλληλος ο χρόνος για µια δηµόσια παρέµβασή του.

  —> Το καταλάβαμε;;; ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ λέει ο Καραμανλής….ούτε για παραποιημένα στοιχεία, ούτε για αρλούμπες μίλησε…..Και το λέει στην πιο κατάλληλη στιγμή και το λέει ο ΙΔΙΟΣ – ούτε οι «κύκλοι», ούτε τα παπαγαλάκια….

  Αυτό το «ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ» τροποποίησε ο Καμμένος και το έκανε βασικό σύνθημα στο «κόμμα» του…..
  Το έκανε «ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ», για να διαφοροποιηθεί από τον Καραμανλή…..Ήταν το ίδιο καιρό που έλεγε σε βουλευτή της ΝΔ, πως «ο Σαμαράς ήταν ο καλύτερος αρχηγός που είχε ποτέ η παράταξη».

  Έτσι για να τελειώνουμε και με αυτό το παραμύθι………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here