Οργή Κορεατών από την παρουσία του Ομπάμα στη Χιροσίμα

0
12

 

Αύριο αναμένεται να επισκεφθεί τη Χιροσίμα ο Αμερικανός πρόεδρος ξεσηκώνοντας κύματα λαϊκής δυσαρέσκειας. Μάλιστα, ομάδα που εκπροσωπεί τους Κορεάτες θύματα των αμερικανικών πυρηνικών βομβαρδισμών στην Ιαπωνία πραγματοποίησε διαδήλωση, υποστηρίζοντας ότι τα δεινά τους ξεχάστηκαν.

Η Ένωση Κορεατών θυμάτων της ατομικής βόμβας υπολογίζει μεταξύ 40.000 και 70.000 τον αριθμό των Κορεατών που έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945.

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε σήμερα ότι επιζήσαντες τουλάχιστον τριών ατομικών βομβών θα παραστούν σε εκδήλωση στη Χιροσίμα αύριο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί το σημείο όπου έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος θα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί τη Χιροσίμα, έχει καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη, αφήνοντας έτσι στους ιστορικούς να εξετάσουν και να κρίνουν το κεφάλαιο αυτό, ούτε θα εκφωνήσει ομιλία για να αιτιολογήσει τους βομβαρδισμούς αλλά θα αποτίσει φόρο τιμής σε όλους τους πεσόντες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here