Οργή της Β. Σταμάτη: Σε τι διαφέρω εγώ από την Άντα του Γιώργου που μας έβαλε στο μνημόνιο;

0
9

 

Σφοδρή επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε η Βίκυ Σταμάτη κατά τη συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης που έχει καταθέσει σε βάρος των τακτικών μελών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και του αναπληρωτή εισαγγελέα, μετά την απόρριψη του αιτήματος της για αποφυλάκιση.

Η Βίκυ Σταμάτη συνέκρινε τον εαυτό της με την Άντα Παπανδρέου, και άλλες γυναίκες, αλλά και ερωμένες πολιτικών, αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ διερωτώμενη «σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών και πρέπει να επιλέγω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Εγκλημάτησα γιατί παντρεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο;».

Αναλυτικότερα, η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο:

«Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαΐτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι είναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει από ένα δωματιάκι 2 επί 2.

Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ είναι ανήθικο και άδικο.

Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ, μου το απέρριψε αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα.

Το δικαστήριο παραβίασε το δικαίωμα της ακρόασης.

Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και να απολαμβάνουν καρπούς και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως;

Ο Παπανδρέου που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ, σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και εγώ πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο. Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;»

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προθεσμία, ώστε να αναπτυχθούν οι λόγοι εξαίρεσης, και ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί και το ίδιο το αίτημα εξαίρεσης δεδομένου, όπως είπε, πως πρόκειται για κρίση του δικαστηρίου επί της διαδικασίας με βάσει το αποδεικτικό υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here