Οριακή αύξηση στην τουριστική κίνηση της Ζακύνθου

0
6

 

Οριακή αύξηση σημειώνεται στη φετινή τουριστική περίοδο της Ζακυνθου σύμφωνα με τη Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, καταγράφεται αύξηση 3,11 % για τον μήνα Ιούνιο 2016, ενώ η συνολική αύξηση για το εξάμηνο είναι 4,68%.

Πιο αναλυτικά, βλέπουμε τα εξής:

Τα αποτελέσματα ανά αγορά αναλύονται ως εξής:

Η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και το 50% περίπου του συνόλου των τουριστικών αφίξεων και άρα αποτελεί την βασική αγορά που καθορίζει τα τουριστικά δεδομένα, παρουσιάζει αύξηση μόλις 4,82%.

Αύξηση παρουσιάζουν και οι χώρες της Κεντρική Ευρώπης, με την Γερμανία 42,84% και την Ολλανδία 13,64%,

Αντίθετα, μείωση βλέπουμε από την αγορά της Αυστρίας 21,64% και της Τσεχίας 8,40%.

Στις ανατολικές αγορές, η Ρωσία δείχνει να επανέρχεται δειλά με αύξηση 33,52%.

Οι Σκανδιναβικές χώρες παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, με πιο σημαντική την αύξηση της Φινλανδίας 97,28% και ακολουθούν η Νορβηγία 51,57% και η Δανία 35,23%. Επίσης, μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η Ιταλία 77,81%. Όμως, τα νούμερα στα οποία κινούνται οι αγορές αυτές είναι πολύ μικρά ακόμη για να μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά (κάτω των 3.000 αφίξεων).

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στους επιβάτες των πτήσεων Αθήνας-Ζακύνθου. Οι πτήσεις έχουν αυξηθεί σε 3 ημερησίως, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταλαμβάνεται από Κινέζους τουρίστες, κάτι που καταδεικνύει ότι αποτελούν την νέα δυναμική αγορά για τη Ζάκυνθο.

Τα στοιχεία από το λιμάνι της Ζακύνθου, σχετικά με την κίνηση του εσωτερικού τουρισμού για τον μήνα Ιούνιο, δείχνουν οριακή αύξηση 5%, παρότι κατά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος

ΠΗΓΗ: Ενωση Ξενοδόχων Ζακύνθου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here