Οριακό το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

 

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόθεση και εκτίμηση ψήφου, καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 24,7%.

Τρίτη εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 4,9%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6%, το Ποτάμι με 4,4% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,1%.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως τόσο η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου δε μπαίνουν στη Βουλή, καθώς εμφανίζονται να βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%, με τη Λαϊκή Ενότητα να συγκεντρώνει ποσοστό 2,6% και τους ΑΝΕΛ 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 8,5%.

Σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 31,3%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων έχουν από 5,9%, το Ποτάμι εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) 5,2%.

Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 3,3% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Στην ερώτηση για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται στις θετικές γνώμες με ποσοστό 46%, και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.206 ατόμων μεταξύ 8 και 10 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*