Οριακό το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

0
16

 

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόθεση και εκτίμηση ψήφου, καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 24,7%.

Τρίτη εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 4,9%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6%, το Ποτάμι με 4,4% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,1%.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως τόσο η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου δε μπαίνουν στη Βουλή, καθώς εμφανίζονται να βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%, με τη Λαϊκή Ενότητα να συγκεντρώνει ποσοστό 2,6% και τους ΑΝΕΛ 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 8,5%.

Σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 31,3%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων έχουν από 5,9%, το Ποτάμι εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) 5,2%.

Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 3,3% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Στην ερώτηση για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται στις θετικές γνώμες με ποσοστό 46%, και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.206 ατόμων μεταξύ 8 και 10 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here