Ορίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός – υπουργός Οικονομικών ο Χουλιαράκης

0
19

Παρέκαμψε τις προειδοποιήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Λαικής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν συγκάλεσε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.

Έχοντας ως δεδομένες τις αρνήσεις να παραστούν, του πρωθυπουργού, του αρχηγού των ΑΝΕΛ και του ηγέτη του ΚΚΕ, έκρινε ότι μια σύσκεψη υπό την προεδρία του δεν θα είχε κανένα νόημα. Έτσι ξεκίνησε απλώς τηλεφωνικές επαφές με τους επικεφαλής των κομμάτων, στις οποίες τους ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου -κυβέρνηση, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές Γιώργος Χουλιαράκης -πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάννη Δραγασάκη.

Υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου καιν του Κώστα Καραμανλή.

Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έφεραν στη θέση του υπουργού Πολιτισμού τη δημοφιλή ερμηνεύτρια,  Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί αύριο το πρωί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here