Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

0
5
Ϡkݮ粠Գ߰񡲠ﱪߦ崡鬠쥠𯫩� �𱹨�񣼲 �ū뜤Რ孾𩯭 �б񯵠�ħ쯪񡴟Რʜ񯫯�𯽫顠�ĥ�ᠲ6 ɡ�ᱟﵠ2015. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

 

Ακριβώς στις 8 πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας και ορκίστηκε πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως ειπώθηκε και κατά τη διάρκεια του διαλόγου των δύο, στις 20.00, ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί Πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να πάρει τις αποφάσεις του» και ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει μια κυβέρνηση.

«Φρονώ ότι υπάρχει η δεδηλωμένη για σχηματισμό κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Μέχρι την Τετάρτη το πρωί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και η ορκωμοσία. 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και υπογράμμισε ότι απαιτούνται σταθερά βήματα, ώστε σε βάθος τετραετίας να σταματήσει ο λαός να ματώνει.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου για σενάρια παρένθεσης».
Στάθηκε δε στη δυνατότητα που έχει το επικείμενο νέο κυβερνητικό σχήμα να κάνει σχεδιασμό σε βάθος χρόνου.
«Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία με σταθερά βήματα και σε βάθος τετραετίας να υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση, που είναι να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την πλευρά του γνωστοποίησε ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί αύριο ή την Τετάρτη το πρωί. Εξέφρασε την ελπίδα οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του λαού για εθνική ομοψυχία και «να στηρίξουν την κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here