Ορκίζεται σήμερα νέος Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος

0
7

 

Ο Κρίστιαν Κερν ορκίζεται σήμερα νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος ενώπιον του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ και γίνεται έτσι ο 13ος καγκελάριος στη μεταπολεμική ιστορία της Αυστρίας και ο 9ος στη σειρά αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών μετά το 1945.

Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι, επικυρώθηκε η εκλογή του 50χρονου μέχρι τώρα γενικού διευθυντή των δημόσιων Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων, ως νέου αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας, από τα δύο ανώτερα όργανά του, το Προεδρείο και τη Διοικούσα Επιτροπή.

Ο Κρίστιαν Κερν διαδέχεται ως επικεφαλής τόσο της κυβέρνησης συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα όσο και του κόμματος, τον Βέρνερ Φάιμαν.

Η τυπική πλέον εκλογή του Κρίστιαν Κερν σε αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών θα γίνει κατά το έκτακτο συνέδριό τους στις 25 Ιουνίου, ενώ δεν φαίνεται να αλλάζει η ημερομηνία για το τακτικό συνέδριο τους, τον ερχόμενο Νοέμβριο, κατά το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί και το νέο πρόγραμμα του κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here