Όσμπορν: Θα ενεργοποιήσουμε το άρθρο 50 όταν θα είμαστε έτοιμοι (ΒΙΝΤΕΟ)

0
5

 

«Μόνο η Βρετανία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Κατά την άποψή μου, πρέπει να το κάνουμε όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες διευθετήσεις που επιζητούμε με τους Eυρωπαίους γείτονές μας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, λίγο πριν από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, διευκρινίζοντας ότι το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης όταν θα είναι έτοιμο.

Όπως σημείωσε ο κ. Όσμπορν η βρετανική οικονομία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

O Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για την αντιμετώπιση της κατάστασης εάν χρειασθεί, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ ενώ σε επαφή βρίσκεται και με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και τις ηγεσίες των μεγάλων βρετανικών χρηματοπιστωτικών θεσμών.

«Ήμασταν έτοιμοι για το απροσδόκητο και είμαστε εξοπλισμένοι για ό,τι συμβεί«, επεσήμανε ο Τζορτζ Οσμπορν.

Όσον αφορά στις φήμες για πιθανή υποψηφιότητά του στην ηγεσία των Τόρις, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα αποσαφηνίσει εάν θα είναι υποψήφιος τις προσεχείς ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here