Όταν η Λάουρα ΔΕΝ είχε υψοφοβία (και δεν πάθαινε κρίσεις πανικού)

 

Η Λάουρα Νάργες, από την πρώτη μέρα που μπήκε στο Survivor δεν έκρυψε ότι πάσχει από δεκάδες φοβίες, με μεγαλύτερη όλων την υψοφοβία. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δεν έπαιρνε μέρος στα περισσότερα αγωνίσματα, επιβαρύνοντας την ομαδα της με «ποινές». Η αποχώρηση της Ειρήνη Παπαδοπούλου (που μονίμως έβγαζε τα κάστανα από την φωτιά για λογαριασμό της) ανάγκασε χθες την ξανθιά παίκτρια να αγωνιστεί.

Ανέβηκε λοιπόν σε μία τσουλήθρα από την οποία έπρεπε να πέσει στο νερό, καθισμένη σε ένα μεγάλο πλαστικό σωσίβιο. Με το που πάτησε στην κορυφή, η Λάουρα κατέρρευσε και βρέθηκε στα πρόθυρα της κρίσης πανικού. Δάκρυα άρχισαν να κυλούν από τα μάτια της, η αναπνοή της έβγαινε με δυσκολία, ενώ χρειάστηκαν 4 συμπαίκτες της για να την βοηθήσουν να απομακρυνθεί και να ηρεμήσει (όπως φαίνεται και στο βίντεο).

Οι φοβίες, είναι απολύτως σεβαστό πρόβλημα. Οι δε κρίσεις πανικού, είναι κάτι τόσο σοβαρό που δεν επιδέχονται ούτε σχολιασμού, ούτε «πλακίτσας». Κατά την ταπεινή μου γνώμη ωστόσο, το να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα παιχνίδι επιβίωσης με αγωνίσματα υψηλού βαθμού δυσκολίας (έστω και με αμοιβή 1500-2000 ευρώ την εβδομάδα!) δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης των φοβιών σου.

Ειδικά δε, όταν αυτές έχουν δημιουργηθεί πολύ πρόσφατα, προφανώς από κάποιο ακραίο τραυματικό γεγονός, όπως μάλλον συμβαίνει στην περίπτωση της Λάουρας. Και το λέω αυτό γιατί όπως μπορείτε να δείτε στα δύο παρακάτω βίντεο, όταν η παρουσιάστρια συνεργαζόταν με την εκπομπή «Το Πρωινό», πηδούσε μια χαρά στο νερό από τσουλήθρες ολόιδιες με του Survivor,

ενώ λικνιζόταν με χάρη από το ύψος που την ανέβαζε ένας γερανός, παριστάνοντας την Miley Cyrus! Γιατί πώς να κρυφτείς απ’ το youtube; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρει όλα (και ζητώ συγγνώμη από τον μέγα Σαββόπουλο για την παράφραση)…

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι κάτι ακραίο μεσολάβησε από τότε, κάτι που εάν η Λάουρα αποκάλυψε στους ψυχολόγους του Survivor ΠΡΙΝ μπει στο παιχνίδι, ήταν χρέος τους να την αποκλείσουν αντί να την υποβάλλουν στο μαρτύριο των κρίσεων πανικού σαν αυτή που είδαμε χθες στις οθόνες μας. Εάν πάλι η Λάουρα απέκρυψε από τους ψυχολόγους ότι κάτι τραγικό της είχε συμβεί και τις είχε προκαλέσει σωρεία φοβιών, τώρα που οι επιστήμονες και οι παραγωγή το γνωρίζουν, θα ήταν καλύτερο να την στείλουν στο σπίτι της. Εκτός αν το έχει κάνει ήδη το τηλεοπτικό κοινό, πράγμα που θα μάθουμε στο αποψινό επεισόδιο.

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code