Ουγγαρία: Απωθούν τους πρόσφυγες με δακρυγόνα και αντλίες νερού

0
13

Χάος επικρατεί στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας, μετά και την απόφαση της ουγγρικής αστυνομίας να κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον μεταναστών, οι οποίοι θέλουν να μπουν στο ουγγρικό έδαφος και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα μεταναστών «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.
Απίστευτες σκηνές στην Ουγγαρία: Απωθούν τους πρόσφυγες με δακρυγόνα και αντλίες νερού «Η αστυνομία λαμβάνει νόμιμα και αναλογικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορα του ουγγρικού κράτους και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμαναν οι αρχές σε ανακοίνωση.

Στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 100 αστυνομικοί με ασπίδες, μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους στη σερβική πλευρά των συνόρων οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και προσπαθούν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος. Μια ομάδα με επιθετικές διαθέσεις άγνωστων παράτυπων μεταναστών επιχειρεί να εισέλθει στην Ουγγαρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here