Ουκρανία: Ο Πούτιν άνοιξε κρασί 241 ετών γιατί… του το ζήτησε ο Μπερλουσκόνι

0
41

Φαίνεται πως η κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν εξόργισε την Ουκρανία…

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε οινοποιείο στην αμφιλεγόμενη περιοχή της Κριμαίας και ενώ συνοδευόταν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε εντολή να ανοιχτεί ένα κρασί 241 ετών.

Μάλιστα η Ουκρανία ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον του Ρώσου προέδρου μετά το προκλητικό περιστατικό, ενώ κατέθεσε ήδη μήνυση για υπεξαίρεση στον διευθυντή του οινοποιείου.

Η Evening Standard αναφέρει ότι ο Ιταλός πρώην ηγέτης ήταν αυτός ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να δοκιμάσει το Jeres de la Frontera του 1775.

Οργή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν άνοιξε κρασί 241 ετών γιατί του το ζήτησε ο Μπερλουσκόνι

Εισαγγελείς στο Κίεβο σημειώνουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με «μεγάλης κλίμακας κατάχρηση ιδιοκτησίας».

Το μπουκάλι αυτό του κρασιού παρήχθη κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα και το έφερε στην Κριμαία ο Κόμης Mikhail Vorontsov, Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης, ενώ το οινοποιείο της Massandra είχε πέντε φιάλες του Jerez de la Frontera (1775) πριν από την προσάρτηση.

Δύο άλλες φιάλες πωλήθηκαν σε δημοπρασία του Sotheby το 1990 και το 2001. Ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει 100,000- 150,000 δολάρια.

Οργή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν άνοιξε κρασί 241 ετών γιατί του το ζήτησε ο Μπερλουσκόνι

 Εκτός από την έναρξη της ποινικής υπόθεσης εναντίον του Πούτιν, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας απαγόρευσε στον Μπερλουσκόνι την είσοδο στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here