Ούτε ένας πρόσφυγας δε θέλει να πάει στην Εσθονία

0
16

 

Κανένας πρόσφυγας, από αυτούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε ευρωπαϊκές χώρες δεν εξέφρασε την επιθυμία να εγκατασταθεί στην Εσθονία, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ένας εσθονός αξιωματούχος βρίσκεται στην Ιταλία από τον Νοέμβριο με σκοπό να βρει πρόσφυγες διατεθειμένους να μετακινηθούν στη χώρα, χωρίς θετικά αποτελέσματα, μέχρι στιγμής.

«Μέχρι τώρα, δεν έχουμε υποδεχτεί κανέναν στην Εσθονία», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Μέριε Κλόπετς.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες. Η Εσθονία, μια χώρα 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει δηλώσει πρόθυμη να φιλοξενήσει 550 ανθρώπους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χάνο Πέβκουρ επισήμανε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες επιθυμούν να φτάσουν στη Γερμανία ή τη Σουηδία. «Ήταν σαφές, από την έναρξη του προγράμματος, ότι κανένας πρόσφυγας δε θα ήθελε να έρθει στην Εσθονία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ERR.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here