«Όχι» Αυστριακών στο να δεχτούν 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα μέσα στο 2016

 

Δωδεκάμηνη αναβολή της υποδοχής από μέρους της, 1.491 προσφύγων από Ελλάδα και 462 από Ιταλία, στο πλαίσιο της κοινοτικής συμφωνίας μετεγκατάστασης, ζήτησε η Αυστρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε σήμερα σχετικό δημοσίευμα της αυστριακής διαδικτυακής έκδοσης της ελβετικής εφημερίδας «Νόιε Τσιούρχερ Τσάιτουνγκ».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει το αίτημα της Αυστρίας, η οποία έχει αναλάβει την υποχρέωση να υποδεχθεί συνολικά 1.953 πρόσφυγες από τις δύο αυτές χώρες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει την ύπαρξη κενών θέσεων.

Η σχετική δέσμευση της Βιέννης είχε γίνει στη βάση της σχετικής απόφασης για κατανομή των προσφύγων στις χώρες-μέλη της, που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις έντονες τότε αντιδράσεις της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έως τώρα 17 χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν δημιουργήσει συνολικά 4.237 θέσεις για την υποδοχή προσφύγων, ενώ 11 χώρες -ανάμεσά τους και η Αυστρία- έχουν παραμελήσει αυτή την υποχρέωσή τους.

Στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ, δήλωσε το απόγευμα ότι στην Αυστρία υπάρχει ούτως ή άλλως «κρίση καταλυμάτων», ενώ ως προς το αίτημα της κυβέρνησης για αναβολή, δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο η Βιέννη ελπίζει πως θα υπάρξει η κατανόησή της.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*