«Όχι» Αυστριακών στο να δεχτούν 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα μέσα στο 2016

0
11

 

Δωδεκάμηνη αναβολή της υποδοχής από μέρους της, 1.491 προσφύγων από Ελλάδα και 462 από Ιταλία, στο πλαίσιο της κοινοτικής συμφωνίας μετεγκατάστασης, ζήτησε η Αυστρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε σήμερα σχετικό δημοσίευμα της αυστριακής διαδικτυακής έκδοσης της ελβετικής εφημερίδας «Νόιε Τσιούρχερ Τσάιτουνγκ».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει το αίτημα της Αυστρίας, η οποία έχει αναλάβει την υποχρέωση να υποδεχθεί συνολικά 1.953 πρόσφυγες από τις δύο αυτές χώρες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει την ύπαρξη κενών θέσεων.

Η σχετική δέσμευση της Βιέννης είχε γίνει στη βάση της σχετικής απόφασης για κατανομή των προσφύγων στις χώρες-μέλη της, που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις έντονες τότε αντιδράσεις της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έως τώρα 17 χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν δημιουργήσει συνολικά 4.237 θέσεις για την υποδοχή προσφύγων, ενώ 11 χώρες -ανάμεσά τους και η Αυστρία- έχουν παραμελήσει αυτή την υποχρέωσή τους.

Στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ, δήλωσε το απόγευμα ότι στην Αυστρία υπάρχει ούτως ή άλλως «κρίση καταλυμάτων», ενώ ως προς το αίτημα της κυβέρνησης για αναβολή, δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο η Βιέννη ελπίζει πως θα υπάρξει η κατανόησή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here