«Όχι» στη συναίνεση με τον Τσίπρα «λένε» Τζιτζικώστας και Άδωνις

 

Ενάντια κάθε προοπτικής πολιτικής συναίνεσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τάχθηκαν δύο εκ των υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δήλωση του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFM ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ως πρώτη του προτεραιότητα να φύγει ο Αλ. Τσίπρας, διότι τον θεωρεί επικίνδυνο. «Ο Τσίπρας delenda est. Πρέπει να φύγει. Όσο μένει, δεν πάμε να ψηφίζουμε προαπαιτούμενα και μνημόνιο; Δεν γύρισε η οικονομία στην ύφεση; Δεν δόθηκαν οι τράπεζες κοψοχρονιά; Δεν κινδυνεύουμε τώρα να βγούμε από τη Συνθήκη Σένγκεν; Τι να τα κάνω τα προαπαιτούμενα; Τα θέλω να τα ψηφίζω για να μείνουμε στην Ευρώπη. Εάν είναι να τα ψηφίζω και να βγω από την Ευρώπη, να τα βράσω».

Επίσης δήλωσε «μνημονιακός» και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση «για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, τις ανταλλάσσει με φόρους και ο μόνος λόγος που δεν έχει εξεγερθεί ο κόσμος είναι διότι είναι κουρασμένος και διότι δεν βλέπει εναλλακτική λύση».

Απ. Τζιτζικώστας: Λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει συρρικνωμένη Ν.Δ.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ -και είναι λογικό- επιθυμεί μια ΝΔ συρρικνωμένη, που δεν θα αλλάξει, δεν θα μπορέσει να χτίσει ξανά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία, που θα είναι συσπειρωμένη μεν, αλλά σε χαμηλά ποσοστά. Εάν οι φίλοι νεοδημοκράτες και φίλοι της παράταξης το βράδυ της 20ής Δεκεμβρίου με εκλέξουν αρχηγό, να ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπορευθεί η ΝΔ με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Απολύτως καμία. Ακριβώς διότι η πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Επέκρινε την αντιπολιτευτική προεκλογική τακτική του Β. Μεϊμαράκη λέγοντας «λέγαμε ότι είναι ψεύτης [σ.σ. ο Α. Τσίπρας] και αναξιόπιστος το πρωί και το απόγευμα λέγαμε να πιούμε καφέ στην Κουμουνδούρου και το βράδυ του δίναμε απλόχερα τη θέση του αντιπροέδρου, εάν είχαμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Αυτά μπέρδεψαν τον κόσμο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση είπε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση, γιατί είναι επικίνδυνη και αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι είτε να βρει τα δεκανίκια που ψάχνει σε άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις είτε, αν δεν τα βρει, να συζητήσουμε για μια κυβέρνηση οικουμενική, αυτό θα πρέπει να γίνει σε μια βάση προγραμματική κοινή, χωρίς τον κ. Τσίπρα, χωρίς αυτούς τους επικίνδυνους υπουργούς.

Άρα, μιλάμε για μια πολύ διαφορετική εικόνα. Δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε ως ΝΔ και εφόσον είμαι ο αρχηγός της από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική. Τελεία και παύλα. Και καλώ και τους τρεις συνυποψηφίους να το ξεκαθαρίσουν, τη θέση τους απέναντι στο ενδεχόμενο συναίνεσης».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*