«Οχι» στη μείωση των προστίμων νομιμοποίησης αυθαιρέτων

0
4

 

Δεν μειώνονται τα πρόστιμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε,σύμφωνα με την «Καθημερινή», έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται ως βάση για τον υπολογισμό των προστίμων οι αντικειμενικές αξίες και οι τιμές ζώνης που ίσχυαν στις 28 Ιουλίου 2011, ημερομηνία που έχει τεθεί ως «κόκκινη γραμμή» για την ένταξη ενός αυθαιρέτου στη ρύθμιση.

Το ζήτημα ανακινήθηκε μετά τα ερωτήματα που υπέβαλαν μηχανικοί και πολεοδομικά γραφεία στο ΥΠΕΝ. Αφορμή δεν ήταν άλλη από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αναπροσαρμόσει στις 18 Ιανουαρίου τις αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα, μειώνοντας τις τιμές 63 ζωνών και διατηρώντας αμετάβλητες τις τιμές σε ακόμα 30 ζώνες.

Να σημειωθεί ότι με την 4446/2015 απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών οι νέες τιμές να ισχύσουν (αναδρομικά) από την 21η Μαΐου 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here