«Όχι» στην έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

0
5

 

Το συμβούλιο εφετών αποφάσισε να μην εκδοθεί στις κυπριακές Αρχές ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας. Oι εφέτες έκαναν δεκτή αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα και αρνήθηκαν την έκδοση του επιχειρηματία που εκζητείται από την κυπριακή δικαιοσύνη για υπόθεση δωροδοκιών αξιωματούχων στον δήμο Πάφου όσον αφορά στη διαχείριση του ΧΥΤΑ της περιοχής.

Το συγκεκριμένο έργο είχε αναλάβει η εταιρία ΕΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων του κ. Μπόμπολα. Σύμφωνα με το σκεπτικό του συμβουλίου εφετών είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία ότι οι πράξεις για τις οποίες ζητούν την έκδοσή του οι κυπριακές αρχές έχουν τόπο τέλεσης την Αθήνα και όχι την Κύπρο.

Με το βούλευμα διατάσσεται η άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στον κ. Μπόμπολα μετά την έκδοση του κυπριακού εντάλματος. Παράλληλα η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται στην εισαγγελία πρωτοδικών με εντολή του συμβουλίου εφετών να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχουν τελεστεί τα αδικήματα που του καταλογίζουν οι κυπριακές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here