Ουγγαρία: Με καρό πουκάμισα μαθητές και καθηγητές για μια καλύτερη εκπαίδευση

0
17

 

Χιλιάδες μαθητές και καθηγητές πήγαν την Παρασκευή στα σχολεία όλης της χώρας ντυμένοι με καρώ πουκάμισα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η «κινητοποίηση» αυτή, που οργανώθηκε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, έγινε με αφορμή τις δηλώσεις ενός στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του Ίστβαν Κλινγκχάμερ, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε δηλώσει ότι οι καθηγητές που διαδήλωσαν ενάντια στην κυβέρνηση ήταν «αχτένιστοι, αξύριστοι και με καρώ πουκάμισα».

Η αποκαλούμενη «Εθνική ημέρα του καρώ πουκάμισου»…εορτάστηκε σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.

Στο λύκειο Φέρεντς Κόλσεϊ της Βουδαπέστης, όπου φοιτούν 800 μαθητές, οι τέσσερις στους πέντε από αυτούς καθώς και σχεδόν όλοι οι καθηγητές φορούσαν καρώ πουκάμισα. «Οι μαθητές ντύθηκαν έτσι για να δείξουν ότι δεν τάσσονται κατά των καθηγητών αλλά είναι μαζί τους», είπε ένας 18χρονος που φορούσε ένα πουκάμισο με μεγάλα κόκκινα και άσπρα καρώ. Μια καθηγήτρια γαλλικών που προτίμησε ένα πιο συντηρητικό ασπρόμαυρο καρώ είπε ότι θέλησε να δείξει «την υπερηφάνεια της» για το λειτούργημά της το οποίο κάποιοι «προσβάλλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Οι καθηγητές έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα διαδηλώσουν και πάλι στις 15 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές συνθήκες εργασίας και την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here