Ουγγαρία: Συνεπλάκησαν πρόσφυγες σε κέντρο φιλοξενίας-9 τραυματίες

0
5

 

Εννέα πρόσφυγες αιτούντες άσυλο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής στην οποία ενεπλάκησαν έως και 200 άνθρωποι το βράδυ της Κυριακής, σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη νότια Ουγγαρία, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην ουγγρική αστυνομία.

Οι οκτώ από τους εννέα τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο μετά τα επεισόδια στον καταυλισμό Κίσκουνχαλας, 150 χλμ. νότια της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων MTI, μια πρώτη ομάδα περίπου 20 αιτούντων άσυλο, κυρίως Αλγερινοί, Σύροι, Πακιστανοί και Μογγόλοι, ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες.

Η συμπλοκή γενικεύτηκε και τελικά σε αυτή ενεπλάκησαν συνολικά 200 άνθρωποι στον καταυλισμό, ενώ αναπτύχθηκαν περίπου 200 αστυνομικοί για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Ο συγκεκριμένος καταυλισμός είναι ένας από τους τρεις στο έδαφος της Ουγγαρίας όπου κρατούνται αιτούντες άσυλο όσο εξετάζονται οι αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με τον Γκιόργκι Μπάκοντι, σύμβουλο για ζητήματα ασφαλείας του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, στον καταυλισμό αυτόν έχουν σημειωθεί και άλλα παρόμοια επεισόδια το τελευταίο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here