Ούγγρος πρωθυπουργός: Όλοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες

0
7

 

Προκαλεί για άλλη μια φορά ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος δεν διστάζει να δηλώσει ότι «όλοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες που έχουν έρθει στην Ευρώπη».

Μιλώντας στο Politiko, ο ακροδεξιός ηγέτης της Ουγγαρίας υποστήριξε ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης έχουν δημιουργήσει «παράλληλες κοινωνίες», μέσα στις οποίες απορρίπτουν τις δυτικές αξίες έχοντας όμως στα χέρια τους Ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Ο Βίκτορ Ορμπάν έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη με αφορμή την απόφασή του να στήσει φράχτη στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία, σε μια προσπαθεί να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη.

Στις δηλώσεις του μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο Ορμπάν υποστήριξε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην Ευρώπη είναι απειλή για την ασφάλεια «επειδή δεν ξέρουμε ποιοι είναι».

Παράλληλα επεσήμανε: «Φυσικά και δεν είναι αποδεκτό, αλλά το σημείο κλειδί είναι το ότι όλοι οι τρομοκράτες είναι βασικά μετανάστες. Το θέμα είναι πότε μετανάστευσαν στην Ευρώπη. Αν επιτρέψεις σε χιλιάδες ή εκατομμύρια άτομα να έρθουν σπίτι σου, τότε ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος θα αυξηθεί σημαντικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here